Fremtidens logistikk er konferansen der dagens- og morgendagens logistikere møtes for å dele kunnskap og erfaringer.
Som del av Industridagene Innlandet, i samarbeid med NTNU og Fagskolen Innlandet, inviterer Strategisk Ruteplan AS til en inspirerende formiddag med logistikk i fokus.
Med fokus på bærekraft, teknologi, sikkerhet og effektivitet, gir årets program innsikt i hvordan vi kan skape en mer ansvarlig og fremtidsrettet forsyningskjede. Gjennom inspirerende foredrag og engasjerende diskusjoner håper vi å gi deltakerne motivasjon og ideer til å forme logistikken for en ny æra.
Seminaret er en mulighet for nettverksbygging, men også en lyttepost om fremskrittene innen logistikk og hvordan ny teknologi påvirker bransjen. Foredragsholderne vil dele innsikt og eksempler på hvordan man kan effektivisere logistikkprosesser og samtidig jobbe mot bærekraftige løsninger. Studenter fra NTNU og Fagskolen Innlandet deltar på konferansen, som retter seg spesielt mot deg som jobber mer logistikk og ledelse.
Arrangementet er gratis, hvis det er det andre du mener burde få med det med seg, er det bare å dele.
Tid: 24. oktober kl. 08:30-11:15
Sted: NTNU Gjøvik, Eureka
PÅMELDING FREMTIDENS LOGISTIKK
08:30 DEL 1: Bærekraftig logistikk
Bærekraft i ASKO og overgangen til fossilfri transport
Alle skal ha mat. Det skal være matvarer i hyllene i de store supermarkedene og i den lille turisthytta på vidda. ASKO forsyner Norge med mat. ASKO var de første som satset på elektriske lastebiler i 2016 og har i dag til sammen 184 fossilfrie lastebiler. Målet er at all varetransport i regi av ASKO skal være fossilfri innen utgangen av 2026.
Yvonne Mainusch, Bærekraftsansvarlig i ASKO Norge og Marius Råstad, Logistikksjef Transport i ASKO Norge.
Med bachelor i logistikk fra NTNU til arbeidslivet
En tidligere student forteller om hennes karrierevei, fra logistikkutdanningen på NTNU Gjøvik i 2019 til relevante stillinger innen logistikk.
Lina Sophie-Kathrin Dolaschinski, NorgesGruppen Data
Bærekraftig logistikk i NorEngros Johs Olsen AS
På fjorårets konferanse sa han: «Det er litt rart at Johs Olsen står her og snakker om logistikk for
dere, for dette er vi ikke lengst fremme i skoa på». Nå har det gått et år, og har Johs Olsen brukt året godt?
Thomas Holmestad, daglig leder i Johs Olsen AS kommer tilbake for å fortelle om hvor de står.
09:15 Pause
09:30 DEL 2: Utfordringsbilde Kina
Robusthet i verdikjeden
I 2023 tok Ruter AS det siste store steget mot utslippsfri kollektivtransport i Oslo. Ambisjonen er at alle utslipp fra drift av kjøretøy og fartøy skal fjernes i hele Ruters område. Men det koster å flytte grenser. Markedet for produksjon av el-busser er dominert av Kina. Hvordan jobber Ruter med bærekraft i verdikjeden, og er det utfordringer i målet om nullutslipp om forutsetter rask utskiftingstakt på materiellet? Og hvordan jobber Ruter med å avdekke, og følge opp, eventuelle brudd på etiske retningslinjer for miljø og samfunn?
Kristin Holter er grunnlegger og senior partner i Stakeholder AS som har landets lendende kompetanse innen aktsomhetsvurderinger og sosial bærekraft, og tidligere fagsjef for sirkulær økonomi i Ruter AS.
Sikkerhet i verdikjedene! Virkningen av EUs NIS2-direktiv
Risikoen for cybersikkerhet har økt enormt på grunn av digitaliseringen i verdikjedene. EUs NIS2-direktiv stiller store krav til de ulike aktørene i ulike forsyningskjeder. Men hva er betydningen for innkjøpsaktører og leverandører i ulike verdikjeder?
Godfrey Mugurusi er førsteamanuensis, studieprogramleder og nestleder for forskning (IØT-G)
Institutt for industriell økonomi og teknologiledelse ved NTNU Gjøvik.
10:15 Pause
10:30 DEL 3: Fremtidens kompetansebehov
Hvilken kunnskap trenger bransjen? (15 min)
Og hvordan kan vi sikre at vi skaffer oss riktig kompetanse for fremtiden? NHO Logistikk og Transport som kompetanseavdeling utforsker hvordan vi finner de riktige kandidatene og hvordan gir vi dem kunnskapen for å lykkes.
Birgitte Landsvik, Avdelingsleder kurs og kompetanse, NHO Logistikk og Transport
Endrede kompetansebehov i transport og logistikk
Behovet for fagfolk innen logistikk vokser. Styrer vi verdikjeden bedre, blir bedriften mer lønnsom. Hvilke trender opplever Fagskolen når det gjelder lokale bedrifters behov for kompetanse som etterspørres?
Ruth Laeskogen Hoff, Avdelingsleder industriell teknologi og logistikk
Et eksempel på samspill mellom studenter og lokalt næringsliv
Bachelorstudenter fra NTNU presenter løsningsforslag for Toten Transport AS om anskaffelser av grønne kjøretøy og etablering av ladeinfrastruktur.
NTNU studenter (TBA)
Toten Transport AS kommenterer forslag og peker på utfordringer knyttet til rask grønn omstilling innen langdistanse godstransport.
Frank Stølan, adm. dir. Toten Transport AS / Inge Rosvold, logistikk og kvalitetssjef
11:15 Konferansen avsluttes med lunsj & mingling