Velkommen til Industridagene Innlandet

Raufoss-industrien har vært i kontinuerlig utvikling i 125 år, og blitt kjent og anerkjent som et av Norges viktigste kunnskaps- og industrimiljø for eksportrettet, teknologidrevet og bærekraftig produksjon. Miljøet er en drivkraft for utvikling av industribedriftene i Innlandet, og nå inviteres det til samling!


Initiativtakerne til Industridagene Innlandet er NCE Manufacturing, TotAl-gruppen og Raufoss Industripark. Selve konferansen er en videreføring av Sillongen-konferansen som går tilbake til 2004. Målet er å skape en møteplass hvor industrimiljøet i Innlandet samles. Gjennom uka forventer man nær tusen besøkende, og på selve konferansen nær 150 personer med interesser i industrien - lokalt og nasjonalt.

 

En tid for omstilling
Industriens fremtid og rammebetingelser har kanskje aldri vært viktigere enn nå. Det samme med å møtes og dele erfaringer på tvers av bransjer.

- Vi har tilbakelagt en global pandemi. På toppen økte råvarepriser, varige endringer i energimarkedet og mangel på arbeidskraft. Og akkurat nå finansiell uro i verdensmarkedet. I tillegg til dette må man gjennom en bærekraftig omstilling i en tid med stor teknologisk omstilling. Derfor sier vi at det å møtes på en arena som dette kanskje aldri har vært viktigere, sier Erland Paulsrud som er klyngeleder i NCE Manufacturing. 

 

Initiativtakere; Øivind Hansebråten Adm. dir. Raufoss Industripark, Tove Løkken fra Krudtverket og klyngeleder NCE Manufacturing Erland Paulsrud.

 

 

Tettpakket program

Gjennom uka tilbys et variert program tilpasset industriens behov. Det settes fokus og diskuteres viktige temaer innen eksport, teknologiutvikling og bærekraft. På selve industrikonferansen blir det besøk fra bla. Næringsminister Jan Christian Vestre, Stein Lier-Hansen fra Norsk Industri, Forsvarsminister Bjørn Arild Gram (digitalt), konsernsjef i Nammo Morten Brandtzæg, Jan Eggum i Fagforbundet og Arvid Moss Norsk Hydro.


Ellers har man fokus på kompetansebehov og morgendagens ansatte, det mangfoldige arbeidslivet, jenter i industrien, innovasjon, og på toppen selve høydepunktet; industriprisen.


- Vi setter fokus på industrien, mot innovasjon og utvikling. Vi skal hedre bedrifter og ansatte som står bak og bidrar til skaperkraften! Prisen skal løfte entusiasmen og stoltheten hos alle som bidrar til vekst i sine bedrifter, dyktige kvinner og menn som jobber i industribedriftene i Innlandet, sier Tove Løkken som sammen med sitt team står for gjennomføringen av Industridagene.


Ambisiøse mål
Raufoss-industrien har gjennom årene skapt verdensledende produkter i en intens global konkurranse. Svingninger og nedturer er man vant med å håndtere.

 

- Dersom Norge skal lykkes med re-industrialisering og å øke eksporten med 50% i henhold til regjeringens mål satt i Hurdal-plattformen, må Raufoss-industrien være med. Derfor mener vi det er hensiktsmessig å samle sentrale beslutningstakere for å løfte industrien i regionen. Rett og slett re-etablere Raufoss som sentrum for industripolitikk, avslutter Hansebråten som til daglig er adm. dir i Raufoss Industripark.

 

 

Industridagene Innlandet

 

24.-28. oktober 2022
Fult program

Industrikonferansen
Tid: 26. oktober 2022 kl 0900-1430
Sted: Raufoss industripark, Bygning 5

 

Industriprisen
Tid: 27. oktober 2022 - kl. 18-21
Sted: Fyrverkeriet kulturhus, Raufoss.