Velkommen til Fabrikken

«Fabrikken» i bygning 5 åpner under Industridagene Innlandet. Det nye, unike kontorlandskapet i Bygning 5 blir et knutepunkt for utvikling av fremtidens industri. 


Bygning 5 i industriparken på Raufoss har vært under kontinuerlig utvikling gjennom mange år. Byggets rolle med å binde sammen fortid, nåtid og fremtid innen industrien blir nå ytterligere styrket.  

 

Nå realiseres tanken om egne arealer til «coworking», kontorhotell og møtesenter på grensa inn til Raufoss Industripark.  

 

-Dette har vært en tanke gjennom mange år når vi har sett for oss utviklingen av Bygning 5, sier Tove Løkken, daglig leder i Krudtverket AS.  

 

Sammen med sine kollegaer har hun ansvaret for å drifte de nye arealene som nå står klare i tredjeetasjen i Bygning 5.  

 

-Helt siden 2006/2007 har tanken om å lage et hus for å knytte det på innsiden av gjerdet til utsiden. Med tredjeetasjen ferdig renovert er nå hele Bygning 5 ferdig oppgradert innvendig, sier Løkken og legger til: 

 

-Dette skal være industriens hus og en unik møteplass. Dette er en drøm vi har hatt lenge, som nå er realisert.  

 

 

-Helt konge 
«Fabrikken Bygning 5» blir navnet på det nye kontorlandskapet. Arealene utgjør omkring 800 kvadratmeter med topp moderne fasiliteter og infrastruktur for de som ønsker å være nær industriparken. Dette innebærer møterom, kontorplass, møteplass og coworking-arealer. 

 

-I tillegg omkring 400 kvadratmeter i samme etasje til utleie for kunder som ønsker egne, større kontorer,sier Løkken.  

 

Administrerende direktør i Raufoss Industripark AS, Øivind Hansebråten, sier at dette fyller ut helheten i industriparkens tilbud.  

 

-Dette er helt konge. Vi har manglet et lavterskeltilbud som kan treffe flere på utsiden av gjerdet, sier Hansebråten og fortsetter: 

 

-Terskelen har vært for høy for mange, men nå Kan vi tilby kontorplasser og møterom i løsvekt og får et godt tilbud helt i andre enden av å leie et fabrikkbygg i 15 år. 

 

 

 Bygning 5 i Raufoss Industripark er tilholdssted for nye "Fabrikken"
 

 

Riktig tidspunkt 
Hansebråten forklarer at eiendomsselskapet lenge har delt ønsket og drømmen om å få på plass et slikt kontorfellesskap som nå er klart.  

 

-Dette har vært ønsket å realisere lenge. Nå ble det også et veldig riktig tidspunkt å gjennomføre dette prosjektet, sier Hansebråten.  

 

Omkring 15 millioner kroner har blitt investert i å ruste opp tredjeetasjen.  

 

Populært 
Den nye møteplassen har allerede rukket å bli veldig populær, selv om det ikke er blitt brukt mye tid på markedsføring foreløpig.  


-Ønsket om å komme tettere på industrien er stort, det er en tydelig anerkjennelse av miljøet og mulighetene som ligger her i Raufoss Industripark, sier Løkken.  

 

-Dette blir et nytt knutepunkt, gjerdet inn til parken er flyttet. Her er det nå skapt en arena for å åpne opp og knytte industriparken med samfunnet ellers på en tettere og bedre måte, sier Løkken.  

 

 

 Gro Anette Homb er ny "fabrikksjef" på Raufoss
 

 

Utvikling
Krudtverket AS sin rolle er å drifte og utvikle konseptet videre. Gro Anette Homb i Krudtverket AS blir fabrikksjef i industriparkens nyeste «fabrikk».

 

-Dette blir veldig interessant. Det har vært veldig spennende å få være med på hele prosessen og ha en hånd på rattet i utviklingen, sier Homb og legger til:

 

-Det å skape møteplasser og bygge nettverk er vår kjernekompetanse i Krudtverket. Denne typen virksomhet som Fabrikken legge til rette for er det som ligger vårt hjerte og virke nærmest.